Spareplan får kold modtagelse

De store aktører på turismeområdet herhjemme, Air Greenland og Arctic Umiaq Line, advarer nu direkte Departementet for Erhverv mod at gennemføre en ny millionbesparelse i Grønlands Turist- og Erhvervsråd. Det skriver avisen Sermitsiaq i dag.
23. september 2011 06:25

Ifølge et embedsmandsnotat overvejer departementet at spare ialt 3,8 millioner krone på rådets turismeaktiviteter næste år.

Pengene skal i stedet gå til en pulje, som skal fremme væksen blandt lokale virksomheder, der kan fungere som underleverandører for for eksempel olie- og mineskaber.

Og bliver de storeslåede besparelser til virklighed står GTE til at miste omkring tredjedel af sit budget i forhold til 2010, hvor rådet modtog et tilskud på 22 millioner kroner, skriver Sermitsiaq.

Air Greenlands koncernchef Michal Binzer kalder spareplanerne for en defensiv strategi i Selvstyret. Han peger i stedet på, at Grønland kan lære af Island, når det gælder om at tiltrække turister.

- Da den økonomiske krise satte ind i Island, pumpede landet endnu flere penge ind i markedsføringen for at sikre vækst på dette områd. Men i Grønland gør vi lige det modsatte, siger Michael Binzer til Sermitsiaq.