Spændende lejrskoleprojekt i Kulusuk

Kulusuk ønsker at skabe en lejr- og kulturskole for børn og unge, således at både udenlandske og grønlandske børn og unge får mulighed for at komme til Kulusuk og at børnene fra Kulusuk omvendt for mulighed for at komme ud i verden.
Skrevet af Karsten Sommer
11. august 2009 06:35

Drømmen ser nu ud til at kunne blive til virkelighed. I forbindelse med Kulusuks 100 års jubilæum i sidste uge overrakte borgmester Asii Chemnitz Narup Kommuneqarfik Sermersooqs gave til Kulusuk, nemlig brugsretten til bygdens gamle fiskefabrik til Kulusuk skole.

Den brugsret har været et mangeårigt ønske fra skolen i Kulusuk, som vil istandsætte bygningen og indrette den til en kombineret lejrskole og såkaldt kulturskole, der også kan bruges af børn udefra, som dér kan lære om østgrønlandsk kultur.

Kulusuk Skole er i forvejen kendt for sine mange kunstprojekter, noget der under 100-års festlighederne udmøntede sig i en smuk kunstudstilling, skabt af bygdens børn.

Skolen vil nu søge fondsmidler til at istandsætte bygningen, og Asii Chemnitz Narup glæder sig til projektet:

- Det er vigtigt, at projektet er målrettet børn og unge i Kulusuk, så det på den måde vil glæde hele bygden, sagde borgmesteren i sin tale til bygdens befolkning.