Spænd sikkerhedsselen og brug kondom

Medlem af Inatsisartut - landstingsmedlem for Siumut - Malik Berthelsen vil have strammet abortlovgivningen. Han mener, at mellem 850 og 900 provokerede aborter er alt for mange, og at de koster samfundet alt for meget.
11. august 2009 14:19

Og han vil nu i et såkaldt § 36-spørgsmål have at vide, om Naalakkersuisut - landsstyret - har en plan for at få de provokerede aborter bragt ned.

Malik Berthelsen mener, at 70-75 provokerede aborter om måneden indebærer alt for store udgifter for sundhedsvæsenet. Specielt i en tid, hvor antallet af behandlingskrævende sygdomme øges år for år.

Han mener, at de mange provokerede aborter står i skærende kontrast til det store udbud af gratis præventive midler.

- Ved at stramme op på færdselsloven, hvor det er påbudt at tage sele på, ja, så er flere betyndt at tage sikkerhedssele på under kørsel. Ikke nødvendigvis for sikkerhedens skyld, men for at undgå en bøde, skriver Malik Berthelsen.

Og han er overbevist om, at de mange uønskede graviditeter kan forebygges ved udsigten til, at man selv skal betale for et abortindgreb.

- Det kan nemlig ikke være alle 900 abortindgrebspatienter, der bliver gravide ved et tilfælde, slutter altså Malik Berthelsen fra Siumut.