Sorlaat Partiiat: Juliane er Lars-Emil om igen

Juliane Henningsen er "Lars-Emil nummer to", og IA er dobbeltmoralsk, mener Sorlaat Partiiat. Det skyldes, at Juliane Henningsen trods tidligere løfter og partiets linje stiller op til Landstinget, mens hun sidder i Folketinget i Danmark. Der er brug for politikere, der passer landstingsarbejdet på fuld tid, mener Sorlaat Partiiats Nikoline Ziemer.
01. juni 2009 14:07

- Lars-Emil Johansen har jo også haft sine dobbelt mandater, og det, jeg synes er usmagligt, er, at vi alle har hørt, at Juliane Henningsen har sagt, at hvis hun blev valgt ind i Folketinget, så ville hun opgive sit landstingsmandat, fordi hun ville koncentrere sig om sit hverv i Folketinget, siger Nikoline Ziemer, der kalder Juliane Henningsen "Lars-Emil nummer to", fordi hun nu ikke trækker sig fra Landstinget.

- Det mener jeg bare er mærkeligt. Hvad er der sket, siden hun pludselig mener, hun er uundværlig begge steder, spørger Nikoline Ziemer, som samtidigt mener, at det er utroværdigt, at IA lader hende stille op på trods af dobbeltmandatet.

- Det virker jo lidt dobbeltmoralsk. Netop i denne tid skal vi opretholde demokratiet ved at opretholde en høj moral og en høj etik.

Juliane Henningsen har siddet i Folketinget siden 2007 og Landstinget siden 2005, og hun afviser, at hun har lovet at droppe sit dobbeltmandat.

- Jeg sagde, at jeg ville holde orlov i Landstinget, som jeg også gjorde efterfølgende et halvt år. Det fortryder jeg på ingen måde, for jeg koncentrerede mig om folketingsarbejdet, som jeg har lært en masse af i den periode. Nu har jeg genoptaget mit landstingsarbejde og stiller op til Landstinget, siger hun til Radioavisen.

Men det er problematisk for vælgerne, fastholder Nikoline Ziemer. Hun understreger, at hun ikke kritiserer Juliane Henningsens kompetencer. Men Sorlaat Partiiat mener, at det er uundgåeligt, at dobbeltmandatet går ud over det parlementariske arbejde og dermed vælgerne.

- Vi har brug for fokus fra de politikere, som bliver valgt ind, og det har de altså ikke, hvis de skal varetage et dobbeltarbejde. Man får jo en fuldtidsstilling og en fuldtidsløn begge steder, og det er jo ret mærkeligt: Hvilket menneske har plads til så meget arbejde? Jeg kan ikke se, at det bliver gjordt ordentligt, siger Nikoline Ziemer. Men det må være op til vælgerne at bedømme, svarer IA's Juliane Henningsen.

- Jeg stiller naturligvis op til Landstinget, fordi jeg mener, at jeg har tid og kræfter, ligsom de andre 221 kandidater, der stiller op og har både fuldtidsjob og andre job ved siden af. Så jeg føler, at svaret ligger hos vælgerne, og så må vi se, om vi kan trække i arbejdstøjet 3. juni, siger hun.