Opdateret Sorgens dag i Frankrig

Flere millioner mennesker i Frankrig holdt et minuts stilhed for terrorofrene i dag. Samtidig er de formodede gerningsmænd blevet set, nord for Paris.
Skrevet af Karsten Sommer
08. januar 2015 10:53

Over hele Frankrig gik trafikken i stå her for en time siden, da millioner af franskmænd holdt et minuts stilhed klokken 12:00 - klokken 8:00 her i Grønland - til ære for ofrene for gårsdagens terroraktion i Paris.

 

Samtidig har politiet afspærret indfaldsveje til Paris af frygt for, at de mistænkte brødre fra terrorangrebet i går vil begå nyt blodigt angreb. Det sker, efter at en bil af mærket Renault Clio, som svarer til de mistænkte terroristers bil, er blevet spottet nord for Paris.

 

De to mænds signalement svarer til de to eftersøgte fra attentatet onsdag. Ifølge en politikilde bevæger de sig mod Paris med våben i bilen, heriblandt en bazooka.

 

Politiet har afspærret alle indfaldsveje til Paris med tungt bevæbnede mænd. En helikopter flyver over hovedstaden. Den store boulevard i Paris, Champs Elysées, er af sikkerhedsmæssige årsager blevet afspærret.

 

BBC skriver, at politiets frygt er, at de to formodede gerningsmænd har besluttet sig for at dø i et nyt blodigt angreb.

 

Læs også Terror-angreb i Frankrig

 

En bestyrer på en tankstation nær kommunen Villers-Cottereret, der ligger omkring 80 kilometer nordøst for Paris, genkendte omkring torsdag middag de eftersøgte.

 

Sidste nyt er at flugtbilen er blevet fundet forladt små 40 kilometer fra Paris. I bilen har politiet har fundet et sort jihadist-flag samt molotovcocktails, siger en kilde til det franske nyhedsbureau AFP.

 

Ifølge myndighederne i området, skal brødrene have søgt tilflugt i et hus i byen Crépy-en-Valois, tæt ved det sted, hvor deres bil er fundet efterladt.