Sommerstævnet i Qullissat er indledt

Markeringen af Qullissats lukning for 40 år siden, blev indledt her til formiddag, hvor flaget, for at markere åbningen af stævnet, blev hejst klokken 9. Mange er kommet til den nedlagte kulmineby for at deltage i det seks dage lange sommerstævne.
Skrevet af Ludvig Siegstad
06. juli 2012 10:02

I aften er der en stor fællesspisning i forsamlingshuset, hvor formanden for Ilulissani Qullissat Ikinngutai, Thorkild Jeremiassen, vil holde tale. Også Kuupik Kleist, formanden for Naalakkersuisoq vil også holde tale til de tilstedeværende. I programmet står der ikke noget om, det er en officiel tale Kuupik Kleist, som er fra Qullissat, skal holde.

Ifølge programmet er der i dag klokken 13.00  kranslægning ved den gammel kirkegård. Og i aften har Grønlands National teater urpremiere af deres teaterstykke: ”Qullissara” mit Qullissat. Stykket handler om Qullissat, som blev anlagt i 1924 og affolket for 40 år siden. I teaterstykket spilles der Vajgat Orkestret musik, hvor der også fortælles om byens folk.

Og en af hovedattraktionerne ved stævnet er, at rockgruppen Sume giver koncert i morgen klokken 22.00. Og det er i øvrigt for 35 år siden, at Sume spillede sidste gang i den nedlagte kulmineby.

Thorkild Jeremiassen fortalte til KNR i begyndelsen af året, at der vil komme mindst 400 mennesker for at deltage i stævnet. Han understregede, at mange vil komme, da det er en særlig begivenhed. Normalt opholder omkring 200 mennesker fra maj til september i Qullissat.

Sommerstævnet slutter på onsdag den 11. juli.