Sommerland i Narsaq

I den kommende uge er der børneaktiviteter i Narsaq. Hoppeborg, mooncars og ansigtsmaling er blot nogle få af de aktiviteter, som børn og turister i byen kan beskæftige sig med frem til søndag, hvor arrangementet slutter.
Skrevet af Peter Troelsen
02. juli 2012 11:10

Det årlige sommerland i Narsaq er en gammel tradition der blev grundlagt af den gamle Narsaq kommune. Kujalleq kommunes forebyggelsesafdeling og byens museum har i fællesskab stået for forberedelserne til arrangementet, der dagligt foregår mellem 13 og 16.

-Vi prøver med dette sommerland at lave noget for de mange børn, der ikke skal ud at rejse i sommerferien. Det hele er gratis, og vi har frivillige til at stå for de enkelte aktiviteter. Der er fem store børn og fem mindre, der i fællesskab står for hver sin aktivitet. På den måde får vi lært dem lidt om værdien af frivilligt arbejde, som er meget vigitgt i de mindre samfund i Grønland, fortæller forebyggelseskonsulent Bolethe Stenskov fra kommunen.

Årets emne for Sommerland er Qajuutaq”, der er en af de forfædre, man i området ser op til. Han var en stor fanger, og kommunen finder det vigtigt at ungdommen lærer lidt om deres forfædre, og den måde livet var i Grønland før i tiden.

-Vi plejer at have en stor flok børn til vores Sommerland, og det er vores håb, at vi denne gang kan få nogle af dem til at interessere sig for, hvordan tidligere generationers levevilkår var. Grønland har jo gennemgået en stor forandring i de seneste generationer, og det er ikke altid lige let at forstå, at tingene har været anderledes før i tiden. Den viden vil vi gerne give videre, og så er der altså også mange andre muligheder for børnene for at opleve Grønland anno 2012, fastslår Bolethe Stenskov.

PROGRAM:

Mandag 02.07.12
Åbning af Sommerland med kaffe og the, samt mulighed for ansigt maling

Tirsdag 03.07.12
Hvem er ”Qajuutaq”? Oplysningskampagne om Qajuutaq

Onsdag 04.07.12
Vi koger sælkød og mulighed for ansigt maling.

Torsdag 05.07.12
Fangst dyr som emne, hvor børnene få mulighed for at tegne fangst dyr

Fredag 06.07.12
Stort loppemarked, alle børn og familien er velkommen til at deltage.

Lørdag 07.07.12
Gåtur til Nuugaarsuk, hvor man vil forklare, hvor Qajuutaq har haft sin
boplads, samt konkurrence om hvem der vil fange den første fisk.

Søndag 08.07.12
Afslutning, der vil være mulighed for ansigt maling, samt kaffe og the til alle.