Sommeridrætsskole i Nuuk

De sidste to uger af børnenes skoleferie er afsat til sommeridræt. Det er Grønlands Skoleidræt, der for tredje år i træk står som arrangører af Sommeridrætsskolen. Den har udgangspunkt i Inussivik, men også vil bevæge sig på ture blandt andet til Præstefjorden.
Skrevet af Peter Troelsen
18. juli 2012 10:01

Svømning, håndbold, svømning og fodbold er nogle af idrætsgrenene, der kommer til at indgå i Grønlands Skoleidræts Sommeridrætsskole, men der er også fokus på friluftsliv og samfundsarbejde.

-Vi gør meget ud af at fortælle deltagerne om det ansvar, vi alle sammen har for vores natur. Sidste år var vi i Kobbefjorden for at gøre rent, og i år tager vi til Præstefjorden for at rydde op efter et alvorligt hærværk på lejrskolen der. Vi håber at kunne gøre vores deltagere til rollemodeller i forhold til samfundsansvar, og det havde vi stor succes med sidste år. Det er dog kun et af mange indslag i de to uger, vi har børnene hos os, fortæller Kim Godtfredsen fra Grønlands Skoleidræt.

Sommeridrætsskolen er åben for alle børn født mellem 1999 og 2004, og der er 5 – 6 instruktører til at tage hånd om deltagerne. Det koster 300 kr. at deltager, og man kan tilmelde sig helt frem til starten 30. juli. Der er plads til max. 60 deltagere.

-Jeg har haft meget let ved at finde velegnede instruktører til sommeridrætsskolen gennem de mange kontakter, jeg har i idrætsmiljøet. Instruktørerne kan ganske enkelt godt lide at være med til at arbejde med de unge mennesker. Vi har lagt skolen i de sidste to uger i ferien, da både forældrene og børnene gerne vil have aktiviteter i en tid, hvor de voksnes ferie gerne er sluppet op. Jeg håber, vi igen i år kan få to gode uger som optakt til det kommende skoleår, siger Kim Godtfredsen.