Socialrådgiver: Vores arbejdsforhold skal bringes i orden

Kvaliteten af socialrådgivernes sagsarbejde med udsatte børn- og unge's vilkår i Grønland skal højnes på forskellige vis, så der handles langt hurtigere end i dag før det er for sent.
Skrevet af Thora H. Nielsen
14. maj 2014 02:41

Men opgaven skal løses under gode arbejdsforhold, skriver socialrådgiverforeningen NIISIP i en pressemeddelelse, efter MIO-Børnetalsmanden udgav resultatet af en undersøgelse, som beskiver vilkårene for det sociale arbejde med børn og unge, med overskriften 'Fra lov til praksis'.
 
Derfor skal socialrådgiverne have muligheder for kompetencer og redskaber for at udføre deres arbejde med børn og unge, siger næstforkvinde for socialrådgiverforeningen, Sara Abelsen.
 
- Det er meget vigtigt for os, at der bliver difineret en sagstal pr. sagsbehandler, hvor socialrådgiveren har myndighed i sagerne. Det er også vigtigt, at socialrågiveren  sin grundliggende uddannelse har kompetencer og redskaber til at kunne udføre børn- og ungesager, som er meget vigtige at udføre dem fagligt.
 
Siger altså Sara Abelsen som arbejder til dagligt i Kommuneqarfik Sermersooqs rådgivningscenter for børn og unge.
 
MIO-Børnetalsmanden peger på i sin undersøgelse, at socialrådgiverne har alt for mange sager i nogle kommuner, som i sidste ende kan have en betydning for sagsbehandlingen, da det mange gange kommer an på problemernes omfang og kompleksitet, og som i sidste ende ikke kører efter hensigten, som så går ud over de børn som allerede i deres dagligdag oplever svigt og mistrivsel.
 
Derfor mener Sara Abelsen, at udover arbejds- og lønforhold for socialrådgiverne, at det er vigtigt, at der er håndgribelige vifte af tilbud fra kommunerne og Selvstyret som kan hjælpe de udsatte børn, unge samt deres familier.
 
- I forhold til undersøgelses resultater om børne- og unge området, der ved man at alt for mange børn og unge ikke trives godt nok og som bliver omsorgssvigtet af de voksne her i landet. Der er det vigtigt at kunne difinere hvilke behov børnene har og hvilke tilbud der er deres forældre, så børnene på sigt kan have en bedre liv.
 
Siger altså næstforkvinden i socialrådgiverforeningen NIISIP, Sara Abelsen.
 
Hun mener også, ligesom forkvinden for socialrådgiverforeningen, Ellen Magnussen, at kommunerne mister alt for mange gode sociale medarbejdere fra forvaltningerne, fordi de vælger at finde et andet og mindre belastende arbejde på grund af deres arbejdsvilkår, som er stressende og belastende, og som regel ender med langtidssygemeldinger.