Socialminister lover fornyet informationsindsats om juridisk faderløse

Den danske socialminister, Karen Ellemann (V), lover i et svar til Aaja Chemnitz Larsen (IA), at der er en ny oplysningskampagne på vej til foråret, hvor der også vil blive gjort en indsats for at afdække bl.a. antallet af juridisk faderløse.
Aaja Chemnitz Larsen på talerstolen i Folketinget. Foto © : IA Folketingimi
09. februar 2016 09:42

Folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen fra Inuit Ataqatigiit har stillet den danske socialminister, Karen Ellemann, en række spørgsmål om de såkaldt juridisk faderløse.

Det sker, efter at der har været en kritik af oplysningsindsatsen fra den danske stats side, når det gælder muligheden for at få hjælp til at finde sin biologiske far.

Juridisk faderløse

Personer født før 1962, som indtil 2014 ikke havde ret til at få oplyst, hvem deres fædre var.

I svaret oplyser ministeren, at der til foråret vil ske en fornyet informationsindsats og afdækning af en række forhold for de juridisk faderløse.

Se både spørgsmål og svar her på Folketingets hjemmeside.

 

Socialministeren nævner i sit svar til folketingsmedlemmet, at der indtil nu har været 44 henvendelser fra personer, som er i gang med at få deres sag som juridisk faderløs gennemgået i kredsretterne.

Der er nedsat en arbejdsgruppe, som følger arbejdet og som har anbefalet, at der sker en fornyet informationsindsats.

 Aaja Chemnitz Larsen glæder sig over socialminister Karen Ellemanns svar:

- Det glæder mig, at socialministeren i sit svar oplyser om en række tiltag, der dels fører til fornyet informationsindsats nu til foråret, men også afdækning af en række vigtige forhold for de juridisk faderløse. Blandt andet hvor mange nulevende juridisk faderløse der er, udtaler Aaja Chemnitz Larsen.

Læs også Mindst 12 nye faderløse-sager efter lovændring

Karen Ellemann oplyser videre, at hun vil sikre en evaluering af loven om juridisk faderløse, og ikke mindst en afdækning af den menneskelige påvirkning af at være juridisk faderløs.

Forleden kom det frem, at Danmarks Radios kendte tv-program ’Sporløs’ for tiden arbejder på at lave en specialudgave af det populære program, som skal sætte fokus netop på de mange juridisk faderløse her i landet.

Læs også Sporløs sætter fokus på "juridisk faderløse"