Sporløs sætter fokus på "juridisk faderløse"

Danmarks Radios kendte tv-program “Sporløs” arbejder på at lave en specialudgave af det populære program, som skal sætte fokus på de mange såkaldt "juridisk faderløse" her i landet.
Foto © : Screendump/TV3CASTING.DK
Skrevet af Karsten Sommer
04. februar 2016 09:46

Det skriver Nuuk Ugeavis.

Maria Nyborg Andreassen fra Sporløs’ redaktion fortæller, at de i den forbindelse søger en person, som ikke har haft held i jagten på sin biologiske far, og som ikke får den rette hjælp af systemet.

- Vi håber at kunne hjælpe denne person og følge dennes eftersøgning af sin far, fortæller Maria Nyborg Andreassen.

- Vores hensigt er at fortælle en vigtig historie, som aldrig er blevet fortalt, og som har de juridisk faderløse som omdrejningspunkt. En kæmpe gruppe mennesker i Grønland, som indtil for nylig har været uden rettigheder, i forhold til at kunne finde deres biologiske fædre, siger Maria Nyborg Andreassen.

- Alle henvendelser bliver behandlet med største diskretion, for vi ved at det er et meget personfølsomt emne, understreger hun.

Så er du én af de tusindvis af juridisk faderløse, født uden for ægteskab i Grønland, som aldrig har haft krav på at blive anerkendt som din fars barn, kan du kontakte Sporløs på mailadressen sporlos@dr.dk.