Socialhjælpen må ikke blive en sovepude

Socialhjælp er til nødhjælp og må ikke blive en sovepude. Det skriver Demokraternes politiske ordfører, Anda Uldum i en kommentar til problemerne i Qaasuitsup Kommunia, der kæmper med høje arbejdsløshedstal, men alligevel ikke kan skaffe arbejdskraft til fiskeindustrien i kommunen.
Skrevet af Karsten Sommer
19. juli 2012 06:42

 - Et paradoksproblem, der betyder, at blandt andet Royal Greenland må sende uforarbejdede fisk til udlandet.

- Det virker ikke rimeligt at man ser arbejdspladser stå tomme, og skattekroner, der  eksporteres ud af kommunen, samtidig med, at kommunen tynges af store sociale udgifter på grund af manglende jobmuligheder, mener Demokraternes ordfører.

Demokraterne vil derfor - som han udtrykker det - have fuld forståelse for, hvis man fra kommunal side strammer reglerne for udbetaling af socialhjælp.

- Hvis man som sund og rask arbejdssøgende, siger nej til det arbejde, som forefindes lokalt, så siger man samtidig nej til at få socialhjælp!, understreger Anda Uldum.

Den helt store bekymring ser Demokraterne i den nationale tendens. Der findes mange ledige jobs i hele landet, men samtidig stiger arbejdsløsheden.  

Her ser Demokraterne et stort potentiale i, at man får uddannet og omskolet folk til de ledige jobs, så flere kan komme i aktiv selvforsørgelse, i stedet for på passiv offentlig forsørgelse.

- Det er forudsætningen for at vi som nation på længere sigt, kan nå det fælles mål at blive en selvbærende nation, lyder det fra Demokraternes politiske ordfører Anda Uldum.