Socialfond indgår i aftalen mellem SIK og KNI

SIK indgik aftale forleden aftale med KNI om løn og ansættelsesforhold for cirka 900 ansætte i koncernen. Parterne blev også enige om en såkaldt socialfond, der holdes indenfor den samlede ramme.
Skrevet af Jens Thorin
09. juli 2009 12:53

SIK´s formand Jess G. Berthelsen siger, at det skal ses i sammenhæng med at flere og flere i Grønland bliver ramt af kræft og andre livstruende sygdomme.

- Når man blive ramt af en alvorlig sygdom, har man brug for, at familien er i nærheden. Det er derfor på sin plads,. at vi nu laver en socialond, siger SIK-formanden.

Det er ægtefæller og børn, der bliver tilgodeset, når en sygdomsramt medlem skal til Nuuk eller København til behandling i længere tid. Og Socialfonden skal være behjælpelig med bolig og løn og deslige.

Jess G. Berthelsen er ikke i tvivl om, at en lignende ordning vil komme på tale, når arbejdstagerforbundet går igang med at forhandle med andre arbejdsgivere.

- Jeg synes, det er en meget human måde at hjælpe alvorligt sygdomsramte familier på, siger Jess G. Berthelsen.

Grønlands Arbejdsgiverforening, GA, har endnu ikke set aftalen mellem SIK og KNI. Men direktør Henrik Leth siger til Radioavisen, at GA vil se på, om en lignende ordning kan indgå i den samlede pakke, hvis det ved næste overenskomstforhandling bliver et krav fra SIK.

- Hvis vi får mere stabilitet i arbejdsstyrken og mere tilfreds medarbejdere, så får vi jo også højere produktivitet. Så de vil vi kigge positivt på. Men når man forhandler overenskomst, så kigger man på den samlede ramme, fastslår Henrik Leth.