Sociale forhold topper

Retshjælpen Ikiu er overrasket over de mange henvendelser, der handler om sociale forhold, de har fået under en tur i udvalgte byer og bygder fra Maniitsoq til Diskobugten.
17. september 2013 13:11

Retshjælpen er sammen med andre rådgivere indenfor forbrugerret, sociale forhold, boligforhold og arbejdsskadeforsikringer på turne med skibet Kisaq. Formålet er at informere og rådgive om borgeres rettigheder og klagemuligheder.

Og efter at have lagt til kaj i 5 byer og tilhørende bygder nåede gruppen af rådgivere  i går til Ilulissat.  

Og ifølge Sofia Rossen fra retshjælpen Ikiu, har der været stor interesse for kampagnen i både byer og bygder, hvor Kisaq indtil videre har besøgt:

- Vi er overrasket over den mængde af sociale henvendelser vi har fået blot på den her tur. Og efter vores mening tyder det på, at man ikke er inde i den forvaltningslov, der er gældende i Grønland, siger Sofia Rossen, kontorchef i Ikiu, der fortæller, at næsten 100 personer har rettet henvendelse til retshjælpen Ikiu, under dens rejse mod Saqqaq fra Maniitsoq:

- Specielt så kan vi nævne, at vi har haft sociale sager, hvor vi har haft klienter, der har henvendt sig omkring offentlig støtte, hvor de har fået afslag. Og det afslag de har fået, har de fået mundtligt og ikke skriftligt, hvor vi måske kunne se på hvad begrundelserne har været, siger Sofia Rossen, der uddyber:

- Jeg kan blandt andet nævne, at vi har haft henvendelser fra personer, der har mistet deres briller, hvor de så har fået afslag til at kunne få nye briller eller har fået intet svar. Eller pensionister, der ikke har kunnet få dagen slå til, og hvor de har henvendt sig få at få hjælp til vintertøj hvor de heller ikke har fået støtte til det, siger Sofia Rossen.

Ifølge Retshjælpen Ikiu, så tyder de mange henvendelser på, at kommunerne ikke er så gode til at benytte sig af den gældende forvaltningslov, da kommunerne ikke har været gode nok til at svare skriftlig på borgernes ansøgninger.