Socialdemokrat: Køb grønlandske sælskind

Budskabet kommer fra Karin Gaardsted, som er medlem af Folketinget, i en kommentar på netavisen organictoday.dk.
04. august 2014 10:04

- Vi støtter både økologi, bæredygtighed og de grønlandske fangeres vilkår, når vi køber produkter af sælskind, skriver Karin Gaardsted i netavisen.

Hun peger på, at usaglige kampagner og følelsesbaseret lovgivning i EU har gjort det næsten umuligt for fangerne at leve af deres fangst. Samtidigt understreger politikeren, at de grønlandske sæler har det bedre danske dyr i øko-opdræt.

LÆS OGSÅ Nyt fremskridt for sælskind

- Den grønlandske sæl lever hele sit liv frit i naturen, inden den bliver fanget og spist. Det er bedre forhold, end selv vores økologiske grise og køer har, siger hun.

Uretfærdig behandling af grønlændere
Karin Gaardsted kalder EU-lovgivningen uretfærdig og gør det klart, at den nuværende situation er spild af gode, naturlige produkter og yderst uretfærdigt over for de grønlandske borgere.

LÆS OGSÅ Aleqa reklamerer for sælskind i EU

Hun argumenterer for, at de grønlandske sælskind faktisk er mere bæredygtige og miljørigtige end de fleste andre tekstiler, man anvender i dag.

- Min opfordring til danskerne er derfor: Lad os nu vise åbenlys solidaritet med grønlænderne. Og det gør vi bedst ved at købe sælskindsprodukter, skriver hun i Organictoday.dk.