Snescootere fik politiet på arbejde

Unge er vilde med at køre på snescootere. Politiet i Nuuk har haft nok at lave med at lede efter unge, der har været ude at køre på stjålne snescootere om natten - eller med promiller i blodet.
Skrevet af Najaaraq Egede
11. april 2011 10:50

Politiet i Nuuk har anholdt fire unge, som de nu har sigtet for brugstyveri.

Fire unge mænd i alderen 15 – 18 år blev indbragt til politistationen fredag eftermiddag. Her erkendte de alle at have stået for brugstyveri af flere snescootere natten til torsdag i sidste uge. De fire kan nu se frem til en dom eller bøde  for brugstyveri. Det fortæller politiet i Nuuk til KNR.

Kørsel med promiller

Lørdag morgen blev det anmeldt, at en ung mand kørte rundt i Nuussuaq på snescooter og var tæt på at køre ind i personer i området.

Politipatrulje kørte til stedet, hvor manden blev standset. Ved alkotest blev det konstateret, at han havde en promille på 1,61. Dermed gjorde han sig skyldig i spirituskørsel på snescooter. Politiet anholdt den 22-årige mand og sigter ham nu for overtrædelse af færdselsloven.

Ud over spirituskørsel sigtes manden for ikke at anvende styrthjelm. I øvrigt fandt politiet ham i besiddelse af 2,5 g hash, hvilket han også sigtes for. Han blev dog løsladt senere lørdag.