Smartphones giver stress

Unge bliver stressede og kan ikke koncentrere sig, fordi deres smartphones stjæler deres opmærksomhed. Og hver tredje, der har en smartphone, synes selv at de bruger den for meget, viser en undersøgelse ifølge avisen Politiken. Det handler om at holde sig opdateret....hele tiden.
Skrevet af Karsten Sommer
30. april 2013 08:47

- Man kommer bagud, hvis man ikke gør det, siger en 17-årig gymnasieelev.

Det handler om hele tiden at tjekke Facebook på mobiltelefonen. Det er noget unge gør ofte, ved enhver given lejlighed, faktisk.

- Det er bare sådan en refleks man har. Man trækker smartphonen op af lommen fordi det er dejligt at følge med i tingene hele tiden, siger hun.

Videnskabsjournalisten Søren Hebsgård har spurgt 538 gymnasielelever hvordan de bruger deres smartphone.

- Det betyder meget at de bruger deres mobil så meget. Det betyder blandt andet at de bliver mere stressede, og det betyder også at mange af dem bliver rigtig dårlige til at koncentrere sig, og faktisk ikke kan, selvom de prøver, siger Søren Hebsgård.

Samtidig mister smartphones-brugernme de små åndehuller i hverdagen, hvor hjernen bare slapper af uden at skulle lave noget. De unge har aldrig 10-15 minutter hvor hjernen ikke skal lave noget. Og det er ikke sundt, mener videnskabsjournalisten bag undersøgelsen.

Det erkender den unge mobilbruger som et problem. Hun ved godt hun bruger telefonen rigtig meget, og går glip af de afslappende stunder...men hun kan ikke lade være.

- Hvis jeg har et roligt øjeblik, så går jeg straks ind og tjekker mobilen, indrømmer hun.

Mange unge mennesker her i Grønland nok kan nikke genkendende til ovenstående, selv om undersøgelsen gjaldt danske unge.