Småbørn dør i isnende kulde i krigshærget syrisk region

900.000 personer er blevet tvunget på flugt i det nordvestlige Syrien siden december, oplyser FN.
Skrevet af Ritzau
18. februar 2020 07:38

En omfattende offensiv fra syriske regeringsstyrker har siden december tvunget omkring 900.000 personer fra deres hjem i det nordvestlige Syrien.

Det oplyser FN mandag.

Det er 100.000 flere, end hvad der hidtil har været udmeldt.

FN siger samtidig, at mange småbørn har mistet livet på flugt på grund af lave temperaturer, og fordi nødhjælpslejre er overfyldte.

Foto © : Khalil Ashawi/Reuters/Ritzau Scanpix
Mødre sætter ild til plastik for at holde deres børn varme. Babyer og småbørn dør på grund af kulden, siger FN's chef for humanitær nødhjælp. Foto: Khalil Ashawi/Reuters/Ritzau Scanpix

 

- Krisen i det nordvestlige Syrien har nået et nyt rædselsvækkende niveau, siger Mark Lowcock, FN's chef for humanitær nødhjælp.

Han tilføjer, at det primært er kvinder og børn, der er på flugt.

- De er traumatiserede og tvunget til at sove uden for i isnende temperaturer, fordi lejrene er fyldte. Mødre sætter ild til plastik for at holde deres børn varme. Babyer og småbørn dør på grund af kulden, siger han.

Idlib-regionen i det nordvestlige Syrien huser omkring tre millioner mennesker. Halvdelen af dem er flygtet dertil fra andre steder i landet.

Det er den sidste oprørskontrollerede del af Syrien.

Foto © : Aaref Watad/AFP/Ritzau Scanpix
Syriske drenge indhyllet i tæpper på flugt fra syriske regeringsstyrker i området omkring Aleppo. Flygtningene forsøger at komme til sikrere områder ved den tyrkiske grænse. Foto: Aaref Watad/AFP/Ritzau Scanpix