Små partier får gode nyheder i meningsmåling

Atassut, Samarbejdspartiet og Nunatta Qitornai kan alle se frem til et enkelt mandat i Inatsisartut ifølge den sidste meningsmåling inden valget på tirsdag.

Alle tre partier lykkedes med at samle nok underskrifter til at stille op til valget, og nu kan de altså også se frem til at en plads i Inatsisartut, viser en ny meningsmåling, som HS Analyse har foretaget for KNR og Sermitsiaq.AG.

Alle tre partier får et enkelt mandat. Men der er forskel på, hvor sikkert mandatet er. Atassut står til 5,2 procent af stemmerne, mens Partii Nunatta Qitornai står til 3,6 procent og til sidst Samarbejdspartiet, der får opbakning fra 2,9 procent.

Det vil med andre ord sige, at både Atassut og Samarbejdspartiet går frem i forhold til valgets første meningsmåling i marts, mens Vittus Qujaukitsoq og Partii Nunatta Qitornai går 1,2 procent tilbage.

LÆS OGSÅ Demokraterne står til stor fremgang

Michael Rosings Samarbejdspartiet skal dog ikke glæde sig for tidligt. Der er ikke mange stemmer, der skal flytte sig, før partiet ikke får den eftertragtede plads i Inatsisartut ved valget på tirsdag.

LÆS OGSÅ IA går tilbage - men lægger sig i front

Atassut er særligt populære udenfor hovedstaden, mens Partii Nunatta Qitornai får stemmer fra mænd i bygderne. Samarbejdspartiets vælgere bor til gengæld hovedsageligt i Nuuk, hvor partiet henter stemmer fra Demokraterne og hos personer, der er flyttet til landet siden sidste valg.

Målingen er blevet foretaget i dagene 11-15. april. 723 personer har svaret. Hver fjerde af de adspurgte svarer, at de endnu ikke har besluttet sig for, hvor de vil sætte deres kryds.

 

Kommentarer