Foto: KNR

Slutspurten om Finansloven er sat ind

Lige nu er Finansudvalget ved at lægge sidste hånd på den betænkning, der skal afleveres senest i dag forud for tredjebehandlingen af Naalakkersuisuts forslag til Finanslov på fredag.

Men det er ikke meget der kommer ud om indholdet af de ændringer til det endelige finanslovforslag, som betænkningen indeholder:

Formand for Finansudvalget Jens Immanuelsen fra Siumut bekræfter, at udvalget har behandlet flere ændringsforslag fra Naalakkersuisut.

- Blandt andet har Finansudvalget bedt Naalakkersuisut om uddybende forklaringer, siger Jens Immanuelsen.

Læs også Bred opbakning tll den kommende finanslov

Men hvad det er for krav, som udvalget har sendt til Naalakkersuit, vil Jens Immanuelsen ikke uddybe:

- Jeg vil ikke på nuværende tidspunkt sige, hvad vi har krævet fra Naalakkersuisut, da udvalget endnu ikke har underskrevet betænkningen, siger formand for Finansudvalget Jens Immanuelsen.
Han understreger dog, at der ikke har været nævneværdig uenighed i Finansudvalget.

Loft over socialrådgivernes sagsbunker
Heller ikke medlem af Finansudvalget for Inuit Ataqatigiit, Naaja Nathanielsen vil ud med, hvad der konkret er på bordet i udvalget.

Til gengæld vil hun gerne sige noget om, hvad det er IA vil have med i finansloven i slutspurten:

- Vi mangler nogle klare indrømmelser omkring et loft på det antal sager, som sagsbehanlderne sidder med rundt omkring i kommunerne. Og så også en langt skarpere prioritering af efterskoler, højskoler og de forskellige sociale virksomheder, der arbejder med børn og unge, siger IA's finansordfører, Naaja Nathanielsen.

Læs også IA: Hellefiskafgift er spiselig men ikke optimal

De skal have mindst otte millioner kroner fra det offentlige til deres arbejde med at få unge ud af ledighed og på ret køl som et alternativ til Piareersarfiit.

- Og de penge behøver ikke at blive taget fra Piareersarfiit, lyder det i dag fra Naaja Nathanielsen.

- Det vil jo sprede den indsats der er brug for og som alle er enige om der er brug for menlig at vi løfter restgruppen af unge, som i dag står uden for arbejdsmarkedet og uden for uddannelsessystemet.

Men det er ikke store knaster, der ligger på finansudvalgets bord, understreger også Naaja Nathanielsen:

- Det er ikke nogen der skaber jordskælv eller rystelser, men nogle små udmærkede ændringer, som vi har efterlyst. Dem kan man da se. Så for os er der bestemt gode ændringer, lyder det fra Naja Nathanielsen.

Selv om Finansudvalget afleverer deres betækning i dag, er det ikke ensbetydende med at der ikke kan komme flere ændringsforslag fra Naalakkaersuisut inden tredjebehandlingen af finanslovforslaget, siger Naaja Nathanielsen fra IA.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt