Slut på 152 dages mareridt

En hyggelig aften i byen sammen med kæresten blev starten på et mareridt for Hans Peter Petersen. Da parret kom hjem først på natten, i godt humør efter en dejlig bytur, blev hyggen pludseligt afløst af blodig alvor. Hans Peters kæreste Severine Mølle begik helt uden varsel selvmord ved at jage en kniv ind i sit hjerte. Da politiet kom på besøg gik Hans Peter fra at være en grædende og ulykkelig kæreste til at være sigtet i en mordsag.
Skrevet af Peter Troelsen
06. oktober 2012 10:01

 

Ved hjælp af en dygtig advokat og hjælp fra obducenter og retslægerådet kunne Hans Peter Petersen forleden igen forlade fængslet og med rette kalde sig en fri mand. Slut med indespærring, slut med følelser, der svingede frem og tilbage som et pendul, og goddag til et almindeligt liv i friheden.

-Det har været ualmindeligt hårdt at sidde i fængsel for noget, som man inderst inde godt vidste, man ikke har gjort. Jeg valgte dog at se positivt på tingene, og når der kom negative vibrationer fra personalet, blev de sendt positivt tilbage. Hvis jeg havde myrdet min kæreste, ville jeg med sikkerhed blive sindssyg, og det er jeg jo ikke blevet. Det er helt vidunderligt at være fri for den belastende sigtelse, og jeg har det meget godt med at kunne tale om de forfærdelige dage, jeg oplevede, imens jeg sad i fængsel for en forbrydelse jeg ikke havde haft noget med at gøre. Severine endte selv sit liv. Jeg ved ikke hvorfor, og det vil jeg desværre aldrig finde ud af, fortæller Hans Peter Petersen til knr.gl.

Efter fængslingen er overstået, kan Hans Peter Petersen se frem til det han selv kalder ”et nyt liv”. Han håber på at komme i behandling her i Grønland, som han har talt med myndighederne om. Ni ugers behandling, og så er det tilbage til Danmark igen. Der skal resten af Hans Peter Petersens liv leves.

-Jeg håber på hjælp fra myndighedernes side i Grønland. Under hele mit fængselsophold har jeg ikke fået hjælp fra andre end min advokat. Det har til gengæld været en helt uvurderlig hjælp, jeg har fået derfra. Jeg har haft nogle meget ubehagelige oplevelser, som jeg skal have bearbejdet for at kunne få lagt dem bag mig. Når det er klaret, så er jeg klar til at starte på en frisk, og det kommer med sikkerhed til at foregå i Danmark. Nu skal jeg få lidt kontrol over min søvn, der har været meget sparsom i lang tid, men ellers er jeg glad og ser frem til at udnytte min nyvundne frihed mest muligt, siger Hans Peter Petersen.