Slut med at køre på segboards på offentlig vej

Det er slut med at køre på de såkaldte segboard på offentlig vej herhjemme.Det fastslår politiet i en pressemeddelelse efter at have konsulteret Færdselsstyrelsen i Danmark.
Det rullende bræt kan også bruges som transportmiddel om vinteren, men altså ikke længere på offentlig vej som her. Foto © : KNR
Skrevet af Inge S. Rasmussen
03. juni 2016 15:45

Her lyder beskeden at de populære tohjulede køretøjer kun må bruges på lukkede baner.

Segboards kategoriseres på linje med knallerter, men de lever ikke op til kravene, der gælder for knallerter. Som konsekvens er segboard og lignende køretøjer ulovlige at bruge på veje, hvor færdselsloven gælder, forklarer Liselotte Bøhm, der er senioranklager ved Grønlands Politi.

Læs også VIDEO Ny teknologi gør dårligt gående mobile

Hun understreger, at en ting er selve loven, der forbyder segboard på offentlig vej. En anden ting er, at hensigten med loven faktisk er at beskytte både andre i trafikken og føreren af segboardet, som ofte er børn og unge.

- Hvis en bil forveksler segboardføreren med en fodgænger, der pludselig har bevæget sig hurtigere end forventet, så kan det få fatale følger, siger Liselotte Bøhm.

Når befolkningen har haft mulighed for at lære reglerne at kende, vil politiet håndtere disse sager som alle andre øvrige overtrædelser af færdselsloven. Det kan betyde bøder og konfiskation af køretøjet, advarer politiet.