Slut med gratis mad til politikere

Medlemmerne af Inatsisartut skal fremover selv betale for at spise. Formandskabet for Inatsisartut har nemlig besluttet, at der ikke længere skal være bespisning for politikere.
Skrevet af Louise M. Kleemann
08. oktober 2009 13:52

Nu er det slut med at spise gratis til middag og aften i Inatsisartut. Formandskabet har nemlig besluttet, at fjerne medlemmernes mulighed for at spise uden at betale for det, skriver AG.

Det betyder, at medlemmerne af Inatsisartut frem over selv skal have madpakke med eller pungen op ad lommen, hvis de vil stille sulten, når de er til samling i Inatsisartut.

Hvor mange penge Selvstyret spare ved at fjerne de gratis måltider vides ikke præcist. Sekretariatschef for Bureau for Inatsisartut Kim Pagels skønner dog, at det løber op i 300.000-400.000 kroner om året.

Tidligere fik medlemmerne af Inatsisartut frokost og nogen gange også aftensmad - samtidig med at de får cirka 400 kroner om dagen i dagpenge. Netop dét har været årsag til, at man fjerner den gratis mad, oplyser sekreatariatschefen:

- Formanden for Inatsisartut, Josef Motzfeldt, har ikke ønsket, at der både skulle være gratis bespisning af medlemmerne samtidig med, at de modtog dagpenge, siger han til AG.

Ifølge Kim Pagel er der generelt også skåret ned på forplejning under møder og i pauser.