Slettemark ved at være klar til VM i biathlon

Den bundrutinerede biathlet Øystein Slettemark er ved at have trimmet både krop og udstyr til verdensmesterskaberne i biathlon. I weekenden gik det løs med sidste konkurrence inden VM, og Slettemark var tilfreds med skiløbet, men ikke med skydningen.
Skrevet af Peter Troelsen
04. februar 2013 07:08

Efter 5 dage i højderne i Martell i Italien, der ligger i 1700 meters højde, var Øystein Slettemark med i en 10 km sprint. Det blev til en placering som nr. 86 ud af 121 deltagere. Slettemark var 5:33 efter vinderen, der var Erlend Bjøtnegaard fra Norge.

3 af disse minutter fik Øystein Slettemark på grund af dårlig skydning. Hele 6 gange måtte Øystein Slettemark ud på en strafomgang efter at have misset skuk på standpladsen. Kigger man udelukkende på tiden i sporet, var Slettemark kun 2:33 efter den hurtigste skiløber, der var Christoph Stephan fra Tyskland.

Undervejs på ruten havde Øystein Slettemark problemer med kroppen, men så tæt på et VM var der ikke tid til at udgå på grund af sådanne omstændigheder. Gennem Slettemarks lange karriere er det kun sket tre gange, at han har opgivet at fuldføre et løb, og i de tilfælde har det været på grund af en skade.

Øystein Slettemark deltager kun i sprint ved VM i biathlon, og den konkurrence afvikles lørdag d. 9. februar. VM foregår i tjekkiske Nove Mesto.