Slettemark stiller riflen i skabet

Deltagelsen ved VM i biathlon i Nove Mesto var den sidste biathlonkonkurrence 45-årige Øystein Slettemark deltog i. En placering som nr. 125 ud af 138 gennemførende atleter var det punktum Slettemark fik for en lang og til tider flot karriere.
Skrevet af Peter Troelsen
12. februar 2013 12:17

- I timerne inden løbet var jeg mere spændt end jeg plejer, måske fordi jeg vidste dette ville være mit sidste løb på internationalt niveau. Men jeg fik god kontrol mod start og følte mig ret fokuseret. Ude på løjpen gik det også ret godt. Skiene (som jeg fik nye dagen inden) fungerede ret godt. Jeg løb de 10 km 3, 17 minut langsommere end hurtigste langrendstid. Dette er ca. det samme som jeg har løbet til mine tidligere VM, så taget den hårde løjpe i betragtning så er jeg godt tilfreds med langrendstiden, fortæller Øystein Slettemark i en pressemeddelelse.

Slettemark har løbet skiskydning for Grønland siden 2001 og har deltaget i ca 70 World Cup løb og samtlige 9 VM samt OL for Danmark i Vancouver 2010. Løbet i Nove Mesto var hans sidste på internationalt niveau. Det er en af medstifterne af Grønlands Biathlon Forbund, der nu slutter sin internationale karriere, men han fortsætter på kort sigt sin anden karriere som langrendsløber. Her deltager han i nær fremtid i VM i Italien.

- Selv om jeg helt sikkert kommer til at savne miljøet i skiskydningen og adrenkicket konkurrencerne giver, så glæder jeg mig også til at stå på ski og konkurrere med lidt mere afslappet holdning til det hele. Men inden jeg giver helt slip, skal jeg konkurrere til VM i langrend i næste uge. Først til kvalifikationsløbet, 10 km fri stil. Jeg håber jag klarer at holde på topformen frem til det, så jeg bliver blandt de ti som kvalificerer sig for 15 km fri stil den 27. februar.