Slettemark: Skiskydning minder om harejagt

Skiskydning minder om grønlandsk harejagt, det siger den grønlandske OL-deltager Øystein Slettemark til nyhedsbureauet Ritzau.
10. februar 2010 06:24

- Skiskydning minder meget om harejagt. Her bevæger man sig rundt i sneen og får et adrenalinkick når man skal skyde, men samtidig skal man holde kroppen i ro for at kunne ramme. På den måde passer skiskydning godt til Grønland. Også fordi mange grønlændere har deres egne våben og interesserer sig meget for dem, siger Øystein Slettemark til Ritzau.

Øystein Slettemark har dyrket sporten siden 2001, hvor han dannede det grønlandske skiskytteforbund, og han bruger i høj grad også jagt som træning. Når sneen er væk, vandrer han rundt i fjeldene med sit gevær og træner og skaffer samtidig mad på bordet.

- Vi, der dyrker langrend og skiskydning, træner mange timer med lav intensitet. Så om foråret og tidligt på sommeren er det oplagt at gå på jagt. Når jeg går rundt i fem-seks timer i fjeldene og bærer et rensdyr hjem på ryggen, så er det rigtig god træning, siger Øystein Slettemark.

Han er nu klar til at repræsentere Grønland ved vinter-OL i Vancouver. Øystein Slettemark skal første gang i aktion søndag den 14. februar, hvor mændenes sprint afvikles.