Slettemark OL-kvalificeret igen

Skiskyderen Øystein Slettemark har igen klaret det danske OL-krav. Det skete under et World Cup-stævne i Ruhpolding i Tyskland.
19. januar 2010 09:17

Øystein havde fået fart på skiene og skød årets første fejlfrie liggende serie. Efter at to af de tre runder var han på vej til karrierens bedste præstation. Men fire forbiere på den stående skydning sendte ham en tur ned ad resultatlisten. Dog gik han under det danske OL-krav med fattige fem sekunder.

- Inden løbet i Ruhpolding har jeg gjort en række ting for at komme tilbage i form, og nu ser det ud til at lykkes. Totalt tabte jeg blot 2,33 minut til den bedste langrendstid, og det er jeg rigtig godt tilfreds med, sagde skiskytten efter løbet.

Vinderen af løbet blev fundet efter en opvisning af to af verdens bedste skiskytter, nordmændene Emil Helge Svendsen og Ole Einar Bjørndalen. De to gik hurtig i sporet, skød to hurtige, fejlfri serier og var et halvt minut foran tredjemand Michael Greiss, som også skød fejlfrit. I sidste ende var det Svendsen, som løb med sejren 3 sekunder foran sin landsmand.

Øystein Slettemark er nu kvalificeret til OL og vil blive udtaget af Danmark såfremt der gives en kvoteplads til Danmark. Det vil blive klart om nogle dage, oplyser Grønlands Biathlon Forbund.