Skyfactor giver grønlandske sangtalenter chancen

I en verden, hvor talentkonkurrencer er blevet noget af det mest sete tv-underholdning, prøver Hotel Hans Egede nu at give grønlandske sangtalenter chancen for at stå på scenen og se, hvor langt talentet rækker. I de kommende to weekender afholder hotellet Skyfactor.
Skrevet af Peter Troelsen
31. maj 2012 10:36

- Vi har oplevet en ualmindelig stor interesse for at være med i vores talentkonkurrence. Når vi på fredag går i gang, er der 22 deltagere. De har i de seneste to uger været forbi vores pianist Ion Faghiura, der har guidet dem gennem deres sange og sørget for, at de har fået det maksimale ud af deres stemmer. Det bliver meget spændende at se, hvordan deres sceneoptræden bliver, fortæller Victor Næss Nielsen, som er manden bag den grønlandske talentkonkurrence.

Det er deltagere i alle aldersklasser og med vidt forskellig baggrund der står på scenen i Sky Bar. Taxachauffører, kassedamer og skoleelever i en skøn blanding har fået muligheden for at se, hvor langt evnerne rækker. De tre bedst placerede i finalen d. 9. juni bliver tilbudt at optræde ved en stor koncert til efteråret. Desuden er der en iPad til vinderen og en middag til en værdi af 2500 kr. til nummer to.

- I denne weekend er der i omegnen af 10 deltagere på scenen hver aften, og vi regner med, at der vil være mellem 8 og 10 til semifinalen d. 8. juni. På finaledagen har vi valgt de tre bedste ud, og de skal så synge hver to sange. Hvem der vinder, og hvem der går videre fra de indledende runder, bestemmes suverænt af vores publikum, dog med det lille men, at vi har et par wildcards at dele ud, hvis vi føler det bliver nødvendigt, fortæller Victor Næss Nielsen, der håber på at Skyfactor vil blive en årligt tilbagevendende begivenhed på Hotel Hans Egede.