Skuddrama ender i anbringelse

En 30-årig mand er i dag blevet idømt fire års anstaltsanbringelse for at have skudt mod flere personer til en fest. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.
Rigspolitiet
Foto © : Rigspolitiet
23. september 2016 15:01

Festen fandt sted i Aasiaat tilbage i juni måned. Her udviklede en studenterfest sig dramatisk, da den 30-årige mand, som tidligere deltog i festen, affyrede flere skud med en riffel mod huset, hvor festen blev holdt.

Anledningen var angiveligt, at manden forinden havde været oppe at skændes med en eller flere deltagere til festen. Festdeltagerne søgte tilflugt i huset, da manden begyndte at skyde mod dem.

Manden blev af et nært familiemedlem talt fra sit forehavende og blev efterfølgende anholdt af politiet.

Ved kredsretten i Aasiaat stod manden i dag tiltalt for vold, trusler, drabsforsøg samt for at bringe andres liv i fare.

Anklagemyndigheden havde krævet manden idømt fem års anstaltsanbringelse, men stiller sig tilfreds med rettens dom på fire år.

- Der var tale om en alvorlig forbrydelse, og det var mere held end forstand, at der ikke var nogen, der blev såret eller dræbt i forbindelse med hændelsen. Den tiltalte mand bragte mange personers liv i fare ved sin handling, og derfor er vi fra politiets side tilfredse med dommen, som faldt i dag, siger Arne Sandgreen Reimer, fungerende politikommissær ved Lokalstation Aasiaat, Qaasuitsoq Politi.

Den tiltalte mand modtog ligeledes dommen.

Læs også Studenterfest ender i skuddrama