Skuddrab skete i nødværge

Den 31-årige mand, der i mandags skød og dræbte en 32-årig mand i bygden Moriusaq med et enkelt skud fra en riffel, kaliber 222, er i dag blevet løsladt. Det meddeler fungerende politimester Bjørn Bay.
Skrevet af Karsten Sommer
17. juli 2009 14:35

Løsladelsen kommer efter at Rigspolitiets rejsehold siden onsdag har afhørt en række vidner, og efterfølgende godtaget den 31-åriges forklaring om at skuddet blev afgivet i en såkaldt nødværgesituation.

Den 31-årige har i grundlovsforhøret forklaret hvordan han og andre i bygden var blevet direkte beskudt af den 32-årige nu afdøde mand. Den 31-årige havde i den forbindelse kontaktet nærmeste politi, som havde oplyst ham om nødværgereglerne, der blandt andet åbner mulighed for at han kunne skyde den 32-årige i benet, hvis det skønnedes nødvendigt.

Den 31-årige havde i grundlovsforhøret forklaret, at det netop var hans hensigt at ramme den 32-årige i det ene ben, men i stedet blev manden altså ramt, så han omkom ved skuddet.

Med de nu foreliggende oplysninger, er det i dag blevet besluttet at løslade den 31-årige mand. Sigtelsen mod pågældende er dog fortsat opretholdt, i det der endnu mangler nogle enkelte tekniske undersøgelser, oplyser den fungerende polimester Bjørn Bay.