Skud affyret ved golfklub nær Trump

Agent fra Secret Service skød mod mistænkt med våben uden for golfklub skriver AP med henvisning til politi.
Trump udsendte halvanden time efter den første pressemeddelelse om sagen en erklæring om, at han "aldrig vil give op." - Intet vil kunne stoppe mig skriver til sine tilhængere på sin kampagneside. - Jeg vil have, at I skal høre det fra mig først. Jeg er tryg og i god behold, skriver han. Foto © : Marco Bello/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
16. september 2024 08:45

Der blev søndag affyret skud i nærheden af Donald Trump, da han spillede golf, men politikilder siger til avisen The New York Post, at han aldrig var i fare.

Det amerikanske nyhedsbureau AP skriver, at en agent fra Secret Service skød mod mistænkt med våben uden for golfklubben, og unavngivne kilder oplyser til CNN, at en person gik efter at ramme Trump.

CNN skriver også, at flere kilder oplyser til mediet, at agenter fra Secret Service skød mod en mistænkt.

Trumps søn, Donald Trump Jr., skriver på X, at et AK-47 gevær er blevet fundet i et buskads ved golfklubben af det lokale politi.

Trump udsendte halvanden time efter den første pressemeddelelse om sagen en erklæring om, at han "aldrig vil give op."

- Intet vil kunne stoppe mig skriver til sine tilhængere på sin kampagneside.

- Jeg vil have, at I skal høre det fra mig først. Jeg er tryg og i god behold, skriver han.

Golfklubben ligger nær Trumps Mar-a-Lago residens.

Trumps kampagnestab havde forinden udsendt en pressemeddelelse, hvori det hed, efter at der var blevet skudt i præsidentkandidatens nærhed. Trump blev meldt uden for fare i pressemeddelelsen.

En korrespondent for det amerikanske medie Politico skrev på det sociale medie X, at skuddene blev løsnet, da Trump spillede golf i West Palm Beach i Florida.

Trump blev såret af skud fra en snigskytte ved et valgmøde i Pennsylvania den 13. juli. Et skud snittede Trumps højre øre. Gerningsmanden blev skudt og dræbt af sikkerhedsfolk kort efter at have løsnet adskillige skud. En mand blev dræbt og to andre personer, som deltog i valgmødet, blev såret.

Det Hvide Hus siger i en erklæring, at præsident Joe Biden og vicepræsident Kamala Harris er blevet briefet om episoden, og at "de har udtrykt lettelse over, at Trump er i sikkerhed".

Harris har i en erklæring efter skudepisoden igen fordømt "vold".

Biden og Harris bliver løbende opdateret om sagen.

Sikkerhedstjenesten Secret Service, som har ansvaret for at beskytte præsidenter, tidligere præsidenter og andre højtstående personer, er efterfølgende blevet kritiseret efter skudattentatet i Pennsylvania.

Kritikken førte til, at direktøren for Secret Service Kimberly Cheatle trådte tilbage.

Secret Service er nu ved at undersøge søndagens episode.