Skovbrande hærger fortsat Californien

De voldsomme skovbrande fortsætter med at skabe problemer for indbyggerne i Californien.
Brandene har hærget området, der ligger nord for San Francisco, siden i onsdags - hjulpet godt på vej af voldsomme vindstød på op mod 164 kilometer i timen. Foto © : Philip Pacheco/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Thomas Munk Veirum
29. oktober 2019 09:34

Tusinder er på flugt og flere end to millioner er uden strøm, skriver dr.dk.

Det var i weekenden at flere elselskaber har besluttet at slukke for strømmen for at undgå at beskadigede kabler starter nye brande.

Det efterlod 2,3 millioner indbyggere uden strøm, hvilket er den største strømafbrydelse i statens historie.

LÆS OGSÅ Stor skovbrand forsætter i Californien

Brandene er langt fra drevet over, og der kæmpes for at holde dem nede. Ilden er kun under kontrol i fem procent af området, hvor den såkaldte Kincade-brand hærger.

Det oplyser politiet i Sonoma, der er hjem for de fleste af de op mod 200.000 mennesker, der har fået besked på at lade sig evakuere.

LÆS OGSÅ En er død og 100.000 er evakueret under naturbrande i USA

Brandene har hærget området, der ligger nord for San Francisco, siden i onsdags - hjulpet godt på vej af voldsomme vindstød på op mod 164 kilometer i timen.

Længere sydpå nær Los Angeles hærger den såkaldt Tick-brand, mens 43 af Californiens 58 amter varsler, at der er ideelle forhold for skovbrande.

Californiens guvernør, Gavin Newsom, har erklæret undtagelsestilstand og opfordrer berørte indbyggere til at søge i sikkerhed.