Skovbrand kan fortsætte i månedsvis

Skovbranden i provinsen Alberta i Canada kan vare ved i måneder, det siger en repræsentant fra brandmyndighederne i Alberta til ABC News.
Foto © : Douglas Sprott/Flickr Creative Commons
08. maj 2016 19:09

På trods af en regn søndag morgen i Fort MacMurray i Alberta, hvor naturbranden hærger, hjælper det formentlig ikke de brandmænd, der kæmper mod flammerne i den omfattende brand.

- Det er ikke usædvanligt at skulle kæmpe mod sådanne infernoer i bevoksede områder i månedsvis, siger Chad Morrison fra Albertas brandmyndigheder til ABC News.

Myndighederne i Alberta forventer, at branden søndag vil dække et område på 2000 kvadratkilometer, og den er langt fra slukket.

Chad Morrison forventer, at temperaturerne i området ved Fort Macmurray vil falde samtidig med, at det har regnet lidt søndag, men ifølge Morrison skal der dog betydeligt større regnmængder til, før branden kan komme under kontrol.

Læs også 1000 kvadratkilometer hærget af skovbrand

Op mod 90.000 mennesker er evakueret på grund af branden, og de seneste to dage, er der evakueret 12.000 fra oliesand-miner nord for Fort Macmurray. Masseevakueringerne fra minerne har medført, at den canadiske olieproduktion er faldet med cirka en fjerdedel.

Oliesandet i Alberta gemmer på verdens tredjestørste reserver af olie efter Saudi Arabien og Venezuela, skriver altså ABC News.