AWG2016 Skoleudvalg glæder sig over renoveringer

Kommuneqarfik Sermersooq har bidraget med 17,5 millioner kroner ekstra til Arctic Winter Games 2016. Millionbeløbet er udover de 22 millioner kroner, som kommunen havde lagt i AWG's budget.
Poul Hansen Foto © : Jonas Fievé/KNR
16. marts 2016 07:00

Formanden for skoleudvalget i Kommuneqarfik Sermersooq, Poul Hansen fra Demokraterne, mener, at pengene er godt givet ud.

- Udvalget glæder sig over, at vi har brugt penge til at børn og unge kan dyrke sport. Og det er et godt formål, siger Poul Hansen.

Knap 68 millioner kroner. Det er, hvad det samlet set har kostet Selvstyret, Kommuneqarfik Sermersooq og forskellige sponsorer at afholde Arctic Winter Games i Nuuk.

Læs også  AWG-millioner er godt givet ud

Udover at kommunen har givet 22 millioner kroner til budgettet, har de haft en merudgift på i alt 17,6 millioner kroner til vinterlegene.

9,5 millioner kroner af dem er blevet brugt til renoveringer og forbedringer af idrætsanlæg og skoler, og dette er helt på sin plads, mener Poul Hansen.

- Kendetegnet af samarbejdsaftalen i Kommuneqarfik Sermersooq er, at arbejdet med børn og unge opbygget sådan. Og jeg mener, at det kun er naturligt, at vi har brugt pengene på den måde, siger formanden for skoleudvalget Poul Hansen.