Skoleleder: Det er særligt ærgerligt for de nye 1. klasser

Nuuks nye skole Atuarfik Inussuk må vente med at slå dørene op for eleverne, der i stedet fordeles på to gamle skoler for at begynde undervisningen til tiden.
Nuuks nye skole bliver ikke klar til at slå dørene op for elever, i stedet bliver gamle skoler taget i brug. Foto © : Uffe Lilholm
13. august 2024 07:50

- Det er rigtig uheldigt for børn og familierne - og særligt de elever, der skal i 1. klasse - at vi nu igen skal ændre skolestart, og vi ikke kan flytte ind i den nye bygning, siger skoleleder Uffe Lilholm få dage før det nye skoleår begynder. 

Et skoleår, hvor starten i første omgang var udskudt til 29. august, fordi den nye skole ikke bliver klar. Men i fredags meddelte Kommuneqarfik Sermersooq i en pressemeddelelse, at skoleåret alligevel starter som oprindeligt planlagt på torsdag 15. august. Den nye skole er dog stadig ikke klar.

Uffe Lilholm foran den nye skole Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq

-  Det er specielt ærgerligt for dem, der har familie, som har købt flybilletter fra hele landet for at være med på første skoledag. Men der er ikke så meget, vi som skole kan gøre, udover at beklage de gener, det giver for familierne og forsøge at lave den bedst mulige første skoledag, siger Uffe Lilholm.

Derfor er alle nu gået i gang med at pakke de to gamle skoler Atuarfik Samuel Kleinschmidt og Atuarfik Ukaliusaq ud igen, fordi de skal tages i brug, indtil elever og lærere kan rykke ind i de nye lokaler i midtbyen af Nuuk. 

De nye 1. klasser til og med 3. klasserne, samt 8.- og 10. klasserne skal begynde skoleåret på USK, mens klassetrinene fra 4. til 7. klasse og specialklasserne skal begynde på ASK.

Ingen ændringer i ferieplaner

Udsigten til at starte skoleåret på torsdag betyder også, at det ikke bliver nødvendigt at indhente ti skoledage, som der var lagt op til med skolestart 29. august.

- Skolestarten betyder, at vi på Atuarfik Inussuk kommer til at have samme ferieplan som resten af byens skoler i Nuuk. Så vi går egentlig tilbage til den oprindelige plan fra før sommerferien, siger Uffe Lilholm.

Forløbet omkring skolestart for elever på Atuarfik Inussuk

Da skolerne gik på sommerferie hed startdatoen for det nye skoleår 15. august.

25. juli meddelte Kommuneqarfik Sermersooq dog, at skolestart for elever på Atuarfik Inussuk blev rykket 14 dage, så den nye startdato var 29. august.

9. august meddelte kommunen så , at den oprindelige plan om at starte 15. august vil være gældende, så eleverne starter 15. august.

Årsagen er, at den nye skole i Nuuk ikke er blevet færdig til skolestart, og det endnu er uvist, hvornår den bliver færdig.

Derfor bliver de gamle lokaler på ASK og USK taget i brug igen, indtil de nye lokaler på Atuarfik Inussuk kan tages i brug.

Hvornår elever og lærer bliver samlet under samme tag på Atuarfik Inussuk, ved Uffe Lilholm ingenting om. Men han forsikrer, at skolen vil gøre alt for, at eleverne får den bedst mulige start på skoleåret på trods af omstændighederne, fortæller han.