Skoleklasse fra Paamiut vinder førstepris på animationsfestival

Viborg Animations Festival, med deltagelse af nationer fra hele kloden, har valgt 7. klassen fra Tuiisaq Skole i Paamiut og deres bidrag til festivalen som det bedste af alle. Vinderfilmen hedder ”Paamiut - Hvad vi ønsker af vor by”.
Skrevet af Peter Troelsen
07. december 2012 11:43

 

I begrundelsen for at tildele 7. klassen fra Tuiisaq Skole i Paamiut den præstigefyldte pris skriver dommerkomiteen følgende:

En film med en stor entusiasme. Filmen er baseret på børnenes egne drømme for deres landsby. Børnenes "drømme" er blevet klippet ud af carboardet, og derefter er de blevet placeret på billeder fra landsbyen. Så en landsby, der starter med at være en smule kedelig, er forvandlet til et paradis for børn fyldt op med glade forlystelser og plads til at lege.


Filmen er præget af et vist elegant skift i perspektiv. Når børnene kommer ind i stuen, er det vist i et fugleperspektiv, og når de forlader stuen igen, er filmen tilbage i en normal perspektiv. Det giver en god visuel variation, som gør publikum opmærksomme.


Vi vil påpege børnenes gode fornemmelse af, hvordan man kan lave bevægelser, så de ser realistiske ud. Filmens forlystelser har en god hastighed og de rette bevægelse. Lyden af ​​skrigende børn gør det virkelig levende, og man kan næsten føle, at man var en del af det. Vi håber, at nogle af deres drømme vil blive opfyldt.

Der var en speciel udmærkelse til to andre film fra henholdsvis Tyskland og Danmark.