Skoleklasse deltager på klimatopmødet

Sjette klasse fra skolen i Kulusuk skal deltage i klimatopmødet til december. De har bygget 'Noahs kajak' til den danske klimaminister Connie Hedegaard og er nu af klimaministeren selv inviteret til København for at lave et arbejdende værksted under topmødet.
16. oktober 2009 06:04

- Vi fandt en lægte på næsten to meter, som børnene høvlede til, så den fik form som en kajak, og så savede ungerne de grønlandske dyr ud parvis og satte dem på kajakken. Vi syntes den blev rigtig sjov og flot, og at den rummede et budskab som alle mennersker, der bor i Grønland kan skrive under på, nemlig at vi skal passe på naturen heroppe, hvor vi er meget udsatte, fortæller sløjdlærer Anne-Mette Holm til Sermitsiaq.

Børnene sendte Noahs kajak til Connie Hedegaard med et brev som opfordrede hende til at tale de grønlandske børns sag på klimatopmødet.

Den danske klimaminister var begejstret for kajakken, som nu står på hendes kontor, og svarede børnene med en håndskreven invitation til at deltage i den grønlandske udstilling på klimatopmødet fra den 12. til 20. december, skriver Sermitsiaq.