Skolefodbold i Nuuk

På de to første dage af skolernes efterårsferie går det løs med den traditionsrige fodboldturnering mellem skolerne i Nuuk. Turneringen hedder Torrak, og har i år fået et ansigtsløft, så det kan både ses og mærkes. Der er i år præmier til publikum, fx dagens bedste sang og dagens bedste banner, og så er der også kommet en hæderfuld titel som kampens spiller i finalekampene.
Skrevet af Peter Troelsen
10. oktober 2012 13:59

Fra morgenstunden onsdag var der fuldt hus i Godthåb Hallen, da eleverne fra alle byens skoler var mødt frem for at finde byens bedste fodboldklasse. Både drenge og piger spillede indendørs fodbold så det var en fryd at kigge på, og deres klassekammerater gjorde alt for at få heppet på holdene.

-Onsdag er det eleverne fra 4 – 7 klassetrin, der kæmper om æren, og i morgen formiddag går det løs med de ældre elever. Hvert klassetrin afgøres for sig. På den måde bliver kampene mere retfærdige. De sidste par år har det været lidt småkedeligt, så derfor har vi gjort meget ud af at lave en ny og mere tilskuervenlig turneringsform i år. Målt på de første kampe onsdag, så har det været en god ide at nytænke en traditionsrig turnering, fortæller Tina Egede, der er koordinator for Torrak.

Hver kamp varer fem minutter, og der er fuld fart på fra første dommerfløjt. Det samme gælder for de medbragte tilskuerkolonier, der i år har fået hvert sit afsnit af hallen, som de så kan dekorere med bannere og skolen kan sidde samlet under alle kampene. Der tælles ned, når kampene er ved at være færdige, og der jubles højlydt, når hjerteholdet laver mål eller vinder en kamp.

-Vi har været så heldige at få mange gode sponsorer med i år, og det har betydet, at vi har kunnet gøre lidt ekstra ud af det. Det er også lykkedes os at få fire landsholdsspillere til at komme forbi og overrække præmierne til kampens spiller i finalerne. Det er pragtfuldt, at ungerne vil bruge en dag i deres ferie på det her, mener Tina Egede.