Skolebestyrelsen: Større samarbejde mellem skole, forældre og hovedperson efterlyses

Skolebestyrelser medgiver, at der er behov for, at forældre opildner deres børn til videreuddannelse, som Demokraternes Anda Uldum påpegede i går.
Skrevet af Jette Andersen
11. marts 2014 10:14

Formanden for skolebestyrelsen i Juunarsip Atuarfia i Qasigiannguit er enig med Anda Uldums udsagn i går, om at forældre til folkeskoleelever skal blive bedre til at opildne deres børn til at fortsætte af uddannelsens vej efter endt folkeskole. Formanden for skolebestyrelsen i Ukaliusaq-skolen mener til gengæld, at det skal ske i et samarbejde mellem skole, forældre og hovedperson.

Paniaraq Søltoft er formand for skolebestyrelsen i Ukaliusaq-skolen i Nuuk. I hendes optik er det ikke kun forældrenes ansvar at gøre folkeskoleelever klar til at gå videre til en uddannelse. Lærerne får løn, blandt andet for at gøre de unge klar til livet som studerende, mener hun.

- Der skal være et samarbejde mellem forældre, skolen og den unge, som kommer ud af skolen.

I modsætning til Paniaraq Søltoft er Karl Poulsen - formand for skolebestyrelsen i Juunarsip Atuarfia i Qasigiannguit - enig med Anda Uldum. Han ser også gerne, at forældre bakker sine børn op til at gå videre i uddannelsessystemet.

- Det kan blandt andet gøres ved meningsudvekslinger til møder. Hvad er det, vi har brug for? Og måske også ved at tale mere med vores hjemmeboende børn, så livet som studerende bliver mere tiltalende og fremstår mere klar, siger Karl Poulsen.

Paniaraq Søltoft er helt med på, at forældre har det fulde ansvar for at sende børn videre i uddannelsessystemet, så længe barnet er under 18 år. Men hun minder også om, at der kan være andre faktorer, der gør at de unge ikke kommer videre med en uddannelse, lige efter folkeskolen. Som for eksempel skoletræthed. De arbejder måske først, før de ved hvilken retning i livet, de vil gå.

- Der er nogle ting, der skal undersøges yderligere i mine øjne. Man kan ikke bare komme med en udmelding, der siger det ene og det andet og det tredje, som slet ikke hænger sammen, siger hun.