Skolebørn går for Afrika

Grønlandsk Skoleidræt deltager i et indsamlingsprojekt til fordel for sultne afrikanske børn.
Skrevet af Noah Mølgaard
30. december 2010 07:12

Grønlandske og danske børn kan sammen donere million beløb, hvis et indsamlingsprojekt får bred opbakning den 21. januar.

Projektet går ud på, at børnene snører vinterstøvlerne og kamikkerne på den 21. januar og går et par kilometer. Lego Fonden, der støtter forskellige projektet til fordel for børn, vil donere 1 krone for hver kilometer, der bliver tilbagelagt.

Grønlandske skolebørn har deltaget i Skolernes Motionsdag samme dag som den blev afholdt i Danmark. Og det gav tilsammen 700.000 motionerende børn.

- Hvis de i gennemsnit går fem kilometer, kan de danske børn altså indsamle 3,5 millioner kroner til Afrika, meddeler Kim Godtfredsen fra Grønlandsk Skoleidræt.

Han mener også at børnene kan lære noget ved at deltage i et projekt som denne.

- Ikke alene får eleverne mulighed for at gøre en forskel og samle ind til nogen, der har hårdt brug for det. De får også en bevidsthed omkring de sociale forskelle, der er i verden, siger Kim Godtfredsen.

Det indsamlede beløb bliver overrakt i forbindelse med Danmarsk indsamling, der bliver afviklet som et show i DR1 den 29. januar.