Skive-turen er reddet

Over weekenden er det lykkes at finde de sidste manglende kontaktfamilier til 20 børn fra Qasigiannguit, som skal på sommerophold på Skive-egnen.
Skrevet af Martine Lind Krebs
16. juni 2014 06:20

Christianshåbforeningen i Skive kan ånde lettet op i dag, efter at mindst 7 familier over weekenden har meldt sig rede til at have et grønlandsk skolebarn boende i i tre måneder.

- Så der er stor glæde her i Skive, siger foreningens formand Aase Jepsen, der selv har haft 26 grønlandske børn boende over årene.

Fredag slog foreningen alarm i et læserbrev, og historien om de 5 grønlandske børn, der manglede kontaktfamilier ramte de midtjyske medier. Hvis det ikke var lykkedes at finde de sidste 5 familier, var turen blevet aflyst for alle 20 børn.

Qasigiannguits danske venskabsby mangler kontaktfamilier

- Vi er glade for, at vi får mulighed for at få det 50. år med også, siger Aase Jepsen med henvisning til, at det er 50 år siden at det første hold grønlandske elever blev sendt på ophold i Skive. Siden da har 1093 børn taget turen. Flere af dem er de tredje generation på ophold i Skive.

Faktisk har så mange familier henvendt sig, efter foreningen slog alarm, at der nu er rigeligt med potentielle kontaktfamilier. Aase Jepsen ved ikke, hvorfor det var så svært at finde nok i år.

- Det går op og ned år for år, men i år har den været rigtig strid. Men holdet er også større med 20 børn, sidste år kom der 12-14 stykker, siger hun.

Børnene fra Qasigiannguit kommer til Skive i starten af august.