Skind og kød af sæler til Kina

Canada har indledt en handelsaftale med Kina om grønlandssæler.
14. januar 2011 11:48

Der er kommet flere positive reaktioner i landet om Canadas nye handelsaftale med Kina om grønlandssæler.

Aftalen går ud på at sælge kød, sælolie og skind til Kina så tidligt som i begyndelsen af 2012. Den canadiske fiskeriminister, Gail Shea, udtalte ved en pressekonference i Beijing at Kina er et meget stærkt og lovende marked. For Canada betyder det ikke blot salg af skind men også af olie og kød hvilket kunne betyde business aftaler der er mange millioner dollars værd. Det Canadiske fiskeriministerium har arbejdet på aftalen i over et år, og den blev til realitet i denne uge. Canada bliver herved det første land til et eksportere sælkød til Kina ved hjælp af en national aftale

Fangere i Newfoundland udtalte til CBC radio at dette er yderst positivt for dem og vil betyde at de langt om længe kan få en ordentlig indkomst.

Mary Simon, præsident for Inuit Tapiriit Kanatami udtalte blandt andet i en pressemeddelelse:

-Dette er en god nyhed, som vi håber, at alle Inuit vil værdsætte og, at hun håber, at det økonomiske udbytte vil komme hurtigt. Hun sagde videre, at hun er glad for at den kinesiske regering ikke tror på den forvrængede sandhed om sæler som dyrerettighedsorganisationerne kommer med.