Skimmelsvamp lukker anstalt

Anstalten i Qaqortoq er midlertidigt lukket på grund af skimmelsvamp. En del af de indsatte og tilbageholdte er flyttet over i den nyere del af anstalten, som ellers bruges som lejlighed, og ni andre er sendt til andre anstalter rundt omkring i landet.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
11. januar 2012 15:16

- Døre og vinduer i lejligheden er sikret med ekstra foranstaltninger, oplyser anstaltslederen, Stine Egede Nørbæk.

Anstalten har ellers kun plads til 10 indsatte, men har haft en overbelægning på ialt 18 indsatte. Efter at myndighederne opdagede at anstalten var ramt af skimmelsvamp blev halvdelen af de indsatte sendt til andre steder på kysten, mens den anden halvdel er blevet huset i den sikrede lejlighed, der hører til Antalten.

Ifølge anstaltsleder i Qaqortoq, Stine Egede Nørbæk er arkitektfirmaet Kitaa i gang med at vurdere problemets omfang. De kan dog allerede nu oplyse, at der er en stor koncentration af skimmelsvamp i bygningen.

Anstaltslederen og arkitektfirmaet regner med, at rapporten er klar i slutningen af januar, hvor den efterfølgende skal vurderes af kriminalforsorgen.

Stine Egede Nørbæk kunne ikke oplyse, hvor længe den midlertidige anstalt skal være i brug og heller ikke hvor slem skimmelsvampen er.