Skimmelsvamp i Selvstyretårnet

Nu er Selvstyrets nybyggede administrationsbyggeri i Nuuk ramt af fugt og skimmelsvamp.
14. december 2013 16:08
Selvstyret har efter de kraftige efterårsstorme i oktober og november konstateret, at der er trængt vand ind gennem facaden til centraladministrationens kontorer i det knap to år gamle Nuuk Center. Det har resulteret i, at isoleringen og gipsbeklædningen i en række kontorer i tårnet har fået fugtskader. Enkelte steder er der også konstateret begyndende tegn på skimmelsvamp. 
 
Bygningens ejer - Selkvstyrets Ejendomsselskab Illuut A/S - og sælgeren af bygningen, Entreprenørselskabet MT Højgaard, tager ifølge en pressemeddelelse situationen meget alvorligt, og er begyndt at udbedre skaderne. 
 
Arbejdet gennemføres i tæt samarbejde med Grønlands Selvstyre. Og ved afhjælpningen er der foretaget alle de nødvendige tiltag og løsninger, der forhindrer, at der opstår eller eksisterer forekomster af skimmelsvamp. Alt fugtigt eller beskadiget materiale vil blive erstattet med vandfaste materialer. 
 
Det fremgår af pressemeddelelsen, at alle kontorer i bycentret vil være gennemgået i løbet af weekenden, mens alt reparationsarbejde ventes at være afsluttet inden juleferien er slut. Der er er i første omgang tale om midlertidige løsninger, der skal sikre arbejdsmiljøet i bygningen.