Skimmelsvamp: Arbejder med åbne vinduer om vinteren

Kommunekontoret i Kulusuk har i de sidste 10 år været inficeret med skimmelsvamp. De ansatte har hovedpine og om vinteren er de nødt til at åbne vinduerne og derfor udføre deres arbejde iført vintertøj.
Skrevet af Rune Langhoff
09. september 2011 06:26

-  Om vinteren kan lugten fra skimmelsvampen være på grænsen af, hvad vi kan holde ud. Vi er nødt til at have åbne vinduer og når det blæser er vi nødt til at tage overtrækbukser og vinterjakke på for at kunne arbejde på kontoret, siger Vittus Sanimuínaq, der understreger at det nogen gange er så slemt, at de bliver nødt til at tage hjem.

Kommuneqarfik Sermersooq har kendskab til situationen, men kommunen meddeler os, at den ikke råd til at bygge nyt kontor, siger Vittus Sanimuínaq.

Han fortæller, at de ansatte på kontoret har konfereret med sygeplejersken om situationen og at sagen er meldt til arbejdstilsynet.

- Men der er ikke sket noget, siger han og fortsætter:

- Det er tankevækkende, at Selvstyre-administrationen og Inatsisartut lukkes så snart der konstateres skimmelsvamp og at vi omvendt her i kommunekontoret skal leve med det i så mange år, siger han.

Der er ikke kommet svar fra arbejdstilsynet, efter medarbejderne i kommunekontoret har anmeldt skimmelsvamp i kontoret.