Skimmelsvamp alarm afblæst

Skaderne i forbindelse med skimmelsvamp i Selvstyrets bygninger er ikke så omfattende, som frygtet. Det oplyser Karsten Stounberg, der er styrelseschef i Økonomi- og Personalestyrelsen.
Skrevet af Naimah Hussain
29. april 2011 11:03

-Skaderne er koncentreret i nogle opgange og i kælderen i den gamle del af bygningerne, og arbejdstilsynet har ophævet påbuddet nu, siger Karsten Stouberg.

Det er endnu uklart præcis hvad skaderne kommer til at koste i kroner og ører, men det der først så ud til at blive en millionskade er altså ikke nær så omfattende, lyder det fra styrelseschefen. Der samtidig oplyser, at rådgivningsfirmaet Inuplan a/s, der står for undersøgelsen ventes at have en færdig rapport klar den 10. maj.

- De er i gang med at tage prøver i konstruktionen i den gamle del af bygningerne, og det resultat kender vi ikke endnu, siger han.

Selvstyrets bygninger blev lukket 4. april, da der blev opdaget skimmelsvamp i en trappeopgang samt på et loft. Arbejdstilsynet blev dengang tilkaldt og de meddelte ledelsen at medarbejdere burde sendes hjem, da det var potentielt sundshedsskadeligt at befinde sig i lokalerne. Også Inatisisartuts forårssamling blev ramt, og betød aflyste mødedage samt at det sidste af samlingen blev rykket til Kommuneqarfik Sermersooqs byrådssal.

Siden da har medarbejdere og politikere været spredt rundt i Nuuk i andre bygninger eller arbejdet hjemme, ligesom man har været nødt til at indgå i nogle korttidslejemål for at imødekomme behovet for kontorpladser. Hvor meget dén udgift ender med at løbe op på er endnu uklart.

De bygninger hvor Arbejdstilsynet har ophævet påbuddet skal nu gennemgå en hovedrengøring ligesom, der skal males nogle steder, før medarbejderne igen kan rykke ind. Det forventes at ske efter den 9. maj, oplyser Karsten Stounberg.