Skiftetid i Folketinget

Folketingsmedlem Sara Olsvig sætter i dag kursen mod Nuuk. Forude venter 2½ måneders orlov fra det danske folketing, mens hun deltager i Inatsisartuts efterårssamling.
Skrevet af mlk
30. august 2013 12:12

Sara Olsvig har siddet i Folketinget i halvandet år og blev ved valget i marts også valgt ind i Inatsisartut.

- Det giver mig ro til at koncentrere mig om Inatsisartut-arbejdet. Det er meget vigtigt for mig, særligt under denne første samling efter valget, siger hun.

Dobbeltmandater mellem Folketinget og Inatsisartut er noget, der gennem tiden er blevet diskuteret og kritiseret meget, ikke mindst fordi medlemmerne dermed indkasserer hyren fra begge parlamenter, men der er god faglig begrundelse for at gøre det, siger Sara Olsvig.

- Der er simpelthen så mange sager, som kræver, at man yder en indsats i begge parlamenter, og at man har fingeren på pulsen begge steder. Allerede nu kan jeg se, at der er en kæmpe fordel i, at jeg kan koordinere arbejdet tæt, forklarer hun og nævner socialområdet og udfordringen med grønlændere, der flytter til Danmark og ender som socialt udsatte som et eksempel, hvor dobbeltmandatet er værdifuldt.

Den formelle orlov begynder først den 8. september og strækker sig frem til 21. november, dog afbrudt af en uge i september, hvor Sara Olsvig skal deltage i et møde i Murmansk i den Arktiske Parlamentariker Komité, hvor hun er formand. Under orloven er det IA’s Johan Lund Olsen, der overtager pladsen i Folketinget.

- Vi har selvfølgelig en dagsorden, som er partiets dagsorden i Folketinget, så der er en række særlige sager, som han kommer til at videreføre. Men han har selvfølgelig også sine egne sager, som han har friheden til at forfølge i de uger, han er der, siger Sara Olsvig om samarbejdet med sin partikollega.

Siumuts Doris Jakobsen sidder også med dobbeltmandat, men hun varetager begge hverv samtidigt uden at holde orlov.