Skibsrederen har postet millioner i sundhedsvæsen

Formand fra Naalakkersuisut, Kuupik Kleist, har sendt kondolencebrev i anledning af Mærsk Mc-Kinney Møllers død i går morges, 98 år gammel. Særligt sundhedsvæsenet herhjemme har nydt godt af skibsredernes formue.
Skrevet af Karsten Sommer
17. april 2012 07:37

Kuupik Kleist noterer at Rigsfællesskabet og dermed også Grønland, har mistet en stor personlighed, og han udtrykker taknemmelighed over den interesse Mærsk Mc-Kinney Møller igennem årene har vist for udviklingen i Grønland.

Det er især det grønlandske sundhedsvæsen der igennem årene har nydt godt af donationer fra skibsrederens fond.

Således bevilligede fonden i 2007 140 millioner kroner til etablering af en helt ny lægeklinik i Nuuk samt nyindretning af operationsgang og akutmodtagelse i lægeklinikkens gamle lokaler på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk.

- A.P. Møllers donation gjorde det muligt at modernisere Dronning Ingrids Hospital på et langt tidligere tidspunkt, end det ville have været muligt, hvis Landkassen selv skulle finansiere hele byggeriet, noterer Sundhedsdepartementets informationschef Ea Cecilie Aidt i går.

Den nye lægeklinik, Dronning Ingrids Sundhedscenter, blev indviet i marts 2011.

Fonden har desuden doneret ca. 4 millioner kroner til diverse avanceret kræftundersøgelses-udstyr som gave til det nye akutcenter, som endnu er under opførelse. Og hjulpet til i forbindelse med etablering af kikkertoperationsudstyr på Dronning Ingrids Hospital.

Også på andre områder har Mærsk Mc-Kinney Møller-fonden givet Grønland en hjælpende hånd.

Senest har fonden doneret fem millioner kroner til en omfattende renovering af Grønlands ældste højskole, Knud Rasmussenip Højskolia i Sisimiut, der i år har 50 års jubilæum.