Skeptikere bakker op om Greenpeace

Modstanden mod Greenpeaces tilstedeværelse her i landet har været stor, men fra flere sider melder der sig nu opbakning bag i hvert fald dele af organisationens kritik.
07. juni 2011 05:18

Ved hver af årets prøveboringer vil der blive udledt 45 tons rødlistede kemikalier. Til sammenligning udleder Norge 32 tons ialt om året fra alle sine olieboringer, mens Danmark udleder 1,6 ton. Og det bekymrer Aqqaluaq Geisler, der til dagligt arbejder med forskellige kemikalier i sit firma.

- Hvis vi skal værne om fiskeriet må vi have oplysning om hvilke konsekvenser disse kemikalier kan medføre for miljøet. Derfor støtter jeg Greenpeace, selv om jeg ikke er meget for, at de kravler op på boreriggen, siger Aqqaluaq Geisler.

Han er desuden bekymret for de konsekvenser en eventuel oliekatastrofe kan medføre.

- Det kan få fatale konsekvenser for vort land. Cairn Energy skal jo også bore på dybt vand, og den stærke havstrøm driver jo mod nord og vest. Det kan ødelægge alt, selv interessen for vore fisk, siger Aqqaluaq Geisler.

Fisker og fanger Lars Matthæussen er ligeledes  bekymret.

- Jeg er bange for konsekvenserne. Da jeg i 2009 var i Norge i kraft af mit medlemskab i KNAPK´s hovedbestyrelse, fik jeg oplyst, at man ikke kan samle olie i et isfyldt farvand, siger Lars Matthæussen.

Cairn Energy, der har tilladelser til op til syv felter, planlægger i år fire boringer i borefelterne Lady Franklin, Atammik, Eqqua og Napariaq.