Skattereform skal give de canadiske inuit et økonomisk løft

Nogle af de største problemer i de fire Inuit områder i Canada - Inuvialuit regionen, Nunavut , Nunavik og Nunatsiavut - er økonomisk og social udvikling. De problemer forsøger senator Charlie Watt fra Kuujuaq nu at komme til livs med en ny lov om skattereformer, der kan stimulere den økonomiske og sociale udvikling blandt Canadas inuit.
20. september 2009 16:16

Skattereformen anses for nødvendig, fordi det er dyrt for firmaer at virke i de arktiske egne blandt andet på grund af de lange distancer og de høje transportudgifter.

Hvis man sammenligner, hvad indbyggerne i de arktiske egne modtager af forskellige services, og hvad de betaler for vare og andre ydelser, viser undersøgelser her at de faktisk betaler mere end man tilsvarende ville betale i en sydlig by.

Loven, kaldet "Bill S-227" forslår at give folk i de arktiske egne et betydeligt store fradrag hvert år, hvilket vil resultere i at folk ikke bare får flere penge i hænderne, men også at prisniveauet vil falde, og at leveomkostningerne vil begynde at nærme sig, hvad de er i de sydlige egne.

Mary Simon fremlagde Inuit Tapiriits Kanatamis synspunkter for senatsudvalget, der behandler lovforslaget og sagde, at den nye lov, hvis den bliver vedtaget, vil forberdre det daglige liv for Inuit og for samfundet i de fire Inuit områder.